2008. december 23., kedd

Tovább

Mégis válaszoltak az állással kapcsolatban, túljutottam az első körökön, januárban interjú. A korábbi tapasztalasztalataim alapján innen már elég jó esélyem van, írásban sokkal merevebb vagyok, mint élőszóban. Ha összejön, egyfelől lesz miből könyvet vennem, moziba menni, egyáltalán megélni, másfelől szakmai téren egy igen jó referenciám lesz.
A kecó meg lassan alakul, a legjobban a konyha hiánya zavar, egyfelől mert egy vagyont költök így kajára, másfelől meg amíg a dobozok elfoglalják a helyet, nincs esélyem rendet rakni. Tudom, türelmetlen vagyok, mindent egyszerre szeretnék. Akkor is hiányzik. Más évekig csiszolgatja a lakását, nálam már minden darabnak megvan a helye, funkciója. Én berendezkedek, aztán úgy marad. Egyre inkább szeretnék állandóságot magam körül, eddig sem volt éppen nyugalmas életem, de az utóbbi hónapokban ismét sikerült túlzásba vinnem a változást. Már pihenni kellene.
Ha összejön az állás nyugodtabb leszek, mert biztosan vissza tudom fizetni a hitelt, anélkül, hogy az életszínvonalam változna. És jöhet a második fázis: tanulni, tanulni. Csak a motiválás fog hiányozni, mert ha így mennek a dolgaim diploma és nyelvvizsga nélkül, minek erőltetném meg magam? Kellene valaki, aki rugdos.
És ismét eldöntöttem, hogy hízókúrába kezdek. Ez is pénzfüggő, most sem költök keveset élelmiszerre, de kb. duplája lesz. Venni fogok egy mérleget, fogalmam sincs, hol tartok, aztán meglátjuk, vagy rámegy a gyomrom, vagy nem.
Megint tervezek, megint ki tudja, mi lesz belőle. Bár a hízás határozottan piacképesebbé tenne minden téren. Ez is motivál.
Ha már motiváció: alapvetően szeretek dögleni, ha valaki nem piszkál. Most a körülmények késztetnek hiperaktivitásra, de ha rendeződnek a dolgaim, hajlamos leszek mindent elhanyagolni, ülni a gép előtt vagy a tévét bámulni megint. Jó lenne erről is leszokni.
Jön az új év, választhatok a fogadalmi témák között.
A dolgok jelenlegi állása szerint lencsét biztosan nem főzök, tűzhely nélkül meglehetősen körülményes.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

boldog(abb) újévet neked és minden jóságosat, mert loreál.

::ölelés::

Dementia Schikk írta...

Köszönöm, kedves!
Hasonlóan jókat!